Indahnya suatu perjalanan..

Indahnya ketika kenangan manis dulu dapat ku rasai semula. Entri kali ni bukan aku nak story tentang kisah cinta, tapi ketika aku melawat sekolah lama ku ketika aku berada di sana selama 2 tahun (form 4-5) ‘Sekolah Teknik Klang’. memerah keringat demi untuk mencapai 10As (tapi tak pon), dimana masa 2 lah aku mulai belajar dunia luar dari dunia kampung. Datang pon sebab nk ambik sijil SPM 2007 je masa tu (da tua aq sekarang). Perjalanan cerita ni antara pukul 0900 am – 1330 pm

Tengah drive nk ke sekolah (ala2 bajet gitue) :-p

First aku menjejakkan kaki ku semula di perkarangan parkir sekolah (sebab aku bawak kereta), ‘pergh!!’ itu lah perkataan pertama yang keluar dari mulut aku. Mana taknya sekolah yang aku selalu sterss dengan budak2 hostel (coz aku exco asrama) dulu tak banyak perubahan yang aku dapat rasai ketika 2. tapi setelah sekian lama (3 tahun je kowt) macam2 perubahan yang sudah diubah oleh pengetua kesayangan ku ketika dulu..hehe

Perkarangan sekolah ku (kelas form 4)

Setelah sampai je, aku, ameana dan pasangannya ashraf (member baek aku jugak) hehe. Ktorang terus ke pejabat sekolah sebab segala urusan luar perlu berjumpa disana terlebih dahulu. Tanpa berlengah lagi, setelah urusan untuk mendapatkan sijil SPM selesai, first yang bermain di minda aku ialah nak melawat asrama yang sekian lama aku tinggalkan. Jadi ktorang pon buatlah ‘tour campus’ haha..

kelas aku bersebelahan dengan court badminton dan tennis (riadah aku selalu main hoki dan badminton)

selalu waktu2 petang time riadah di sinilah bermula kisah memerah keringat iaitu bersukan. aku suka main hoki, kadang2 tu try join dengan budak2 perempuan main tennis time tu saje nak tunjukkan kemachoan aku pada dorang.haha Paling malas nk buat aktiviti riadah ktorang lepak2 waktu petang kt belakang pondok bas. Bukan buat apa pon, borak, gosip2..hehe

pict 1 : Ni dataran perhimpunan sekolah (bawah bumbung besar tu) sebelah kanan tu office warden (tempat aku menjalankan tugan harianku etc. sebagai exco)

Kat dataran ni juga kalau ada event2 penting asrama dan sekolah menjadi tempat terciptanya sejarah sekolah. Selalu kalau ad event badan2 yangg bertauliah seperti (exco, peers dan pengawas sekolah) melaksanakan tugas yg diamanahkan.

pict 2 : Ameana and Ashraf (kawan baek)

Dewan makan asrama (tempat aku melepaskan nafsu melahap setiap hidangan makanan yang disediakan ‘breakfast, lunch, dinner, supper)

Dewan makan ni lah yang selalu aku jejak. tapi yang pelik tu aku tak mengenal erti jemu menjejakkan kakiku ke sana. Korang tahu tak sebab apa?? hehe ofcoz la tempat ni tempat makan, kalau korang tak makan setahun apa tak kebuloq ke??..

pict 1 : Peace (time nk g Office Department)

pict 2 : Me and my bestfrenz

Teacher BI a.k.a guru kelas a.k.a warden asrama (teacher Liza)

Teacher Liza memang cntik  orangnya. aku memang suka cara beliau mengajar tak pernah kenal erti jemu. Yelah mana taknya dengan kerenah anak didiknya yang selalu buat beliau fenin sampai tak cukup tidur di buatnya. Tapi tu la ktorang. Jangan marah ye cikgu (nanti kena jual) kitorang ni memang gila2 sikit, gila2 tu lah yang buat ktorang sayangkan cikgu dan berjaya mencapai cita2. Dari alam persekolahan ke alam University seterusnya ke alam kerjaya suatu hari nanti, insyaallah..

pict 1 : Pose yang tah pape..

pict 2 : Bakal pengantin baru (2020) haha

Sememangnya banyak memori semasa aku berada disana ketika aku di alam remaja sekolah.banyak yang tidak dapat ktorang lupakan kenangan waktu muda2 dulu (da tua ke, ye kot) hehe. Inilah nama sekolah yang aku duduki selama 2 tahun iaitu ‘sekolah Menengah Teknik Klang (SMTK) 2006 -2007’..


2 responses to “Indahnya suatu perjalanan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s