Heningnya pagi ini

suasana ketika di kampung ku

Hari ni ana selepas ana bangun pagi tadi(6.30am) ana rasa macam lain sangat..’lain’ yang ana maksudkan tu adalah rindu, lepas saja ana terjaga di kala pagi yang masih hening dan suram, ana terus melaksanakan tanggungjawab sebagai umat islam. Setelah subuh, ana terus ke balkoni untuk menghirup udara pagi yang ketika itu agak sejuk kedinginan embun pagi. . langit yang seakan akan kelam lagi ana teringat kan si dia. Ana rindukan suara dia, manja dia..ana nak call pagi tadi takut dia masih lagi di buai mimpi indah.

Ana tak nak rosak kan semuanya. biarlah dia lena di buai mimpi..berbagai peristiwa terlintas di kepala ana ketika itu. selama ana kenal dia. banyak benda ana dah pelajari dari dia. tentang kasih sayang, cinta kepada manusia, juga cinta kepada ALLAH swt. Dalam masa yang sama ana tak lupakan akhirat..

Dialah segala galanya bagi ana. ana sayangkan dia, cintakan dia, rindukan dia selalu..lama juga ana tenangkan fikiran. berbagai peristiwa yang bermain di minda ana. pagi itu ana bermuhasabah diri serta istiqamah..mencari ketenangan. mudah mudahan sakinah hari ini adalah lebih baek dari hari2 sebelum ini..isyaallah..

Cinta dari hubby 🙂

Advertisements

2 responses to “Heningnya pagi ini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s