Cinta persegi! heh..??

Rindunye da lame ana xupdate blog.. seingat ana last entry bln 6 hari tu, haha..! entry ni ana nak kongsi tahap ketensionan ana pada korang semua.. eyh! esok da nak hantar assignment la, sempat lagi ana tulis blog, walhal satu tulisan, apatah lagi sebaris ayat pun ana tak buat..! adeyh! dah tahap kritikal neyh..ana ni memang rajin pon, sampai tak terbuat..!haha eyh!! ape yang ana mepekkan ni..kah,kah,kah..

berbalik kepada cerita ana ni, sebenarnya ana ada 1 cerita nak di sharekn kepada anda semua (haha! da macam pengacara tv kanak2 rebina lak) sebenarnya macam ni nak di jadikan cerita ana nak mintak pandangan lah kepada blog2 reader,ini cerita tentang kawan ana. ana cuma minta pandangan jikalau korang semua ada pengalaman macam ni..

ini kisahnye…

ada 3 orang actor ni ana just bagi nama dia si A, si B, dan si C..(ana tak mention sama ada lelaki ataupun perempuan) yang si A ni seorang yang nak dikatakan tamak haloba tak tahulah. Sebab si A ni ada buah hati, dat means (couple), sebelum ni si A sedang dalam perhubungan bersama si B. dan dia telah memasang 1 lagi perhubungan yang dikatakan agak curangs la dengan si C. kedua2 nya mempunyai paras rupa yang boleh dikatakan high class gitue! ahaks.. akan tetapi hati si A tidak berasa tenteram sejak dia memasang 2 orang dalam sesebuah perhubungan (curang la,adeyh!), tambahan pulak sejak kebelakangan ni si A (dia), ada masalah dengan si B, sebab tu lah dia pasang 1 lagi kekasih gelap iaitu bersama si C (da gatai la tu! haha)..sekarang ni dia tengah dalam dilema CINTA, agak conpius gak la dia nak pilih mane 1, tapi dia dah pun pilih kedua2 nya sekali..adeyh parah! sekarang ni si A agak serabut gak la dengan wayar2 dalam kepale otak dia (gatal! spe soh carik masalah!), now straight to the point la, senang cerita.. si A dengan si B ni sejak diorang couple, tak pernah pun jumpe, even sekali pun, cume dia hanya dapat kasih sayang sahaja melalui phone.. akan tetapi dingan si C pulak diorang selalu jumpe, tak selalu jugak la, sebulan pun belum tentu boleh jumpe, tetapi (dia) dengan si C ni dia dapat macam2 kasih sayang zahir dan batin! Ops!..haha.. tapi si A tetap mahukan kedua2 nya skali, atas alasan dia sayangkan lagi si B dan si C.. buat masa ni si A belum lagi kantoi busuk (cam nangka ucuk! huk3!) dengan kedua2 buah hatinya. seandai dia mahu meneruskan lagi hubungan CINTA persegi ni, korang rasa dapatkah si A (dia), terus bertahan??..

Moral cerita ialah : jangan memandai mandai nak pasang 2 atau 3 orang dalam sesebuah perhubungan, anda mungkin telah memainkan perasaan seseorang dan akibatnya, tahulah apa risiko yang bakal anda hadapi.. ^_^

3 responses to “Cinta persegi! heh..??

  1. huh! bebelit belit cite ko ni…
    kan senang tulis A suke B and C… A tak penah jumpe B… n dpt byk kebaikkan kat C….abis cite.. haha..

    pendapat aku…. A patut pilih mana yg dia rasa dia selesa..
    samada hubungan jarak jauh..or jarak dekat?.
    tepuk dada..tanya selera…

    diterima?

  2. Hehehehe.. Agak tonggang langgang cerita ni walaupun aku paham.
    yang belah MORAL tu memang terbaik. Rupanya tu je kau nak sampaikan. Aiyaaaak!!

    Moral: Jangan malas update blog nanti gaya penulisan lari.. Hahaha😀

  3. haha..! aq mmg da lame xbuat krgn even update blog pon..
    actually crita ni blom hbs lg..ad lg tp aq pn xbpe phm ap yg aq da tulis 2..huk3! adeyh! th la..i.allah lau aq mse aq update k..n..thx pndpt ko 2 al..aq pn tpkir gk cm 2..but xsurelh si A 2 leyh plih slh 1 je..cz dye syg 2 2 skali..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s