Malang tak berbau !

Actually citer yg aq nk update ni citer 2 hari lepas , so mcm da agk lapok gak ar citer nye , but aq nk update jugak , sbb citer ni agk klakar la yg aq nk citerkn pd korang , cume xbrape sempat aq nak update blog semalam , haha ! korunk nak twu x ? xpelah aq citer lah sikit kn , act pagi isnin hari tue (7am) , aq ngn adeq aq on the way nak balik college , so pakcik aq nak pergi kerja dye kt Shah Alam pagi 2 , then dah alang2kan 1 perjalanan , so dye hantarlah kitorang kt stesen KTM kt Port Klang ..

Perkara 1 :

Tbe2 plak pagi 2 aq terasa nak ‘terkucil’ , aq hrp korang paham lah pe bende 2 kn , xpaham gk , ish korang neyh , nk g kencing arh ! adoi .. so dengan bangganye aq terus la ke tandas awam yg berdekatan , mungkin disebabkan pagi2 subuh kitorang da menapak kt stesen KTM 2 , smpai da xnmpk signboard tandas 2 , yg membezakan antara 2 tandas , iaitu lelaki ataupn perempuan , so dengan ketidak sengajaan aq pn terus la masuk tandas pompan , yang adeq aq pn , dengan selamber hadap ikot je aq dari belakang , bukan nye nk tgk dulu tandas 2 tandas aki ke pompan , mybe kalau dye tawu pn aq ase dye xnak ckp kowt , yela seronok punye pasai dapat masuk tandas pompn la kate kan ! hampeh ..

Then 1 ketika .. aq g tandas pn just nk touch up sket rambut aq neyh , yg adeq aq neyh xtwu lah dye wt pe lame sgt kt dalam 2 , so ble da selesai tunaikan hajat , tibe2 time kitorang nk kuar dari tandas , tah dari mane datangnye makcik cleaner india , tah jatuh dari langit kowt , tepacol ! depan kitorang , dye boleh ckp ‘eeyyy ! ni tandas pompan lah !’ , haha ! adoyai , dengan kureng ajar aq terus gelak depan dye , ‘hahahahaha , ade aq kesah’ .. padahal nk cover malu , choy ! .. patotlah aq rase pelik semacam , mse aq kt dlm tandas 2 ade ‘underwear’ siap bunge2 lagi , so aq tepikir jugk , xkan lelaki pakai spender bunge2 , yg adeq aq plak pelik sbb tgkp tndas 2 berlubang sbb kne skodeng , xkan kt tandas laki pn kne skodeng kn ? haha ! bapak kotor giler tandas pompan , tandas lelaki aq ase lg bagos kowt ! then kitorang pn blah cm 2 jela , keluar je dari tandas 2 mmg da sah ade signbord pompan , so ape agy begelak je la kitorang .. dari masuk train sampai balek dok gelak manjang , haha !

 

Perkara 2 :

Mugkin sbb terlalu igtkan peristiwa kt tandas td sampai aq beli tiket komuter pn xcheck balance , bagus lah ! aq pn kne tipu , tiket kitorang berdua dlm anggaran RM12 , aq bagi dye RM50 , so dye leyh pulangkn RM28 , kalau korang pandai mathematic , so calculate lah sendiri , brape balance yg patot dye pulang kt kitorang , aq sedar2 bnde ni pn bile aq da smpai stesen Btg Benar , hadoyai .. blm smpai college lagi , da sampai KTM Btg Benar aq kne amek teksi , memandangkan duit aq pn kurang sgt , so aq amek inisiatif untuk naek bus awam je , punyelah kedekut nk spent RM10 utk sewa teksi , kalau murah xpelah gk aq nk naek teksi , bkn jauh pn tp bayaran sewanye agk mahal , so harapan lah kn aq nk naek teksi , dgn aq da kne tipu dgn staff KTM td , boleh plak cekik duit aq , memang xbengang la kan ..

So ,  agak lame jgk la aq menunggu kt bus stop 2 , da mcm nk tunggu pelanggan amek aq bawak balek hotel dah , haha ! adela dlm (30 minit) tunggu bus , tunggu punye tunggu , harapan tinggal harapan , buah yg dinantikn nak gugur , hujan turun dgn lebatnye , heh ? ape kaitan erk , haha ! 1 lg masalah , dah aq kne beli tiket lg turun kt KTM Seremban , semata2 nak elak naik teksi yg cekik darah punye pasai , so menunggu la train dtg dr KL ke Seremban .. dh smpai Seremban , nasib baek ade bus  awam nak ke college aq tghri 2 , so smpai gk la aq kt college dgn selamat ..

Agak tensen gak la aq hr 2 , dah la duit banyak habis , buang waktu , malang xberbau btol ! xtawulah ape kne dgn hari aq mase 2 , ade je bnde yg xkne , laen kali aq kne pakai tagkal kowt , baru aq ade lucky .. haha !

Tentatif peristiwa :

7.00 am : Sampai kt Stesen KTM Pel. Klang

7.15 am : peristiwa salah masuk toilet , haha !

7.30 am : Train dah mula bergerak dari Pel . Klang ke KL Sentral

8.30 am : Sampai KL Sentral

8.42 am : Tukar train dr KL Sentral ke Seremban

10.15 am : Sampai Stesen KTM Btg Benar , sampai je trus tggu bus awam ke college

11.00 am : Patah balek , beli tiket dari Btg Benar ke Seremban

11.30 am : Sampai KTM Seremban , then amik bus awam ke college

12.30 am : Sampai College ..

5 responses to “Malang tak berbau !

  1. aku pon penah gak tesilap masuk tandas.. siap mandi lagi…tp mmg bile masuk..akan dpt feeling yg lain drp yg lain…

    tak salah aku..bus kat btg benar sejam sekali… rase nye la…

  2. hahahahah ,, pas niew kne uat sign board kt tndas awam besar2 la .. bu xder owng terclap mcok da kan .. kaka ! xpown kne wujudkan guard 2k tandas awm .. hahahah ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s