Mencari sesuatu yang tak pasti ..

Dalam beberapa hari ini aku rasa macam tak sedap badan , hati , hempedu , semualah .. Mungkin sebab 2 – 3 harini aku demam kot , banyak sangat fikir tentang “dia , dia dan dia” , kadang2 tiap kali aku online Facebook memang tak lekang kalau hati aku ni nak tengok sangat profile dia , walaupun nak kata dia jarang online , at least aku tahu sikit sebanyak perkembangan harian dia .. Aku cuba nak lupakan dia , tapi hatiku mengatakan tidak ! Why ? T_T

Aku tengok “dia” dah banyak berubah sekarang .. Semakin ligat mendalami kehidupan sehariannya , Tapi aku rasa macam ada benda yang tak kena dengan dia , Mana perginya diri dia yang dulu ? Mana dirinya yang sebenar ? Aku dengar cerita dia dah bahagia sekarang dengan life dia , and dia still lagi contact each other dengan si Y .. “NOW I DAH BAHAGIA DENGAN LIFE I SEKARANG” katanya ..

Bermakna memang betullah dia dah bahagia dengan life dia , tapi kenapa aku perlu sibukkan diri nak ambil tahu pasal dia ? kenapa 3x ? Kenapa aku masih lagi meletakkan harapan tinggi hatiku pada dia sedangkan dia bukan lagi milikku tapi dia sudah pun menjadi milik orang .. “Milik siapakah gadis ini , wajah lembut bagaikan sutera , ingin hatinya ku miliki , apakan terdaya , adakahkan terdaya 

2 responses to “Mencari sesuatu yang tak pasti ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s